Forum Curie Strona Główna Curie
Forum IV LO im. M. Skłodowskiej - Curie w Chorzowie

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czy się dostanę?Rekrutacja

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Curie Strona Główna -> Rekrutacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
setsuna9

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 21:28    Temat postu: Czy się dostanę?Rekrutacja Odpowiedz z cytatem

Cześć. Chciałabym iść do LICEUM IM. Marii Skłodowskiej-Curie.
Jak wygląda Rekrutacja?Obliczyłam, że będę miała około 100 punktów,
czy się zatem dostanę?Jak wyglądała owa rekrutacja w tamtym roku,
jaka była najmniejsza ilość punktów?Proszę o szybką odpowiedź.
Z góry dziękuję Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 21:28    Temat postu:

Powrót do góry
luksus

PostWysłany: Nie Kwi 18, 2010 17:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co wiem, teraz 3 klasy gimnazjum piszą też egzamin z angielskiego. Nie wiem, czy on się liczy. To wszystko zależy do której klasy chcesz się wybrać. We francuskiej zawsze jest najmniej chętnych, we włoskiej zaś najwięcej. Sądzę, że jak trochę poczekasz powinnaś się dostać bez problemu. Ja miałem, jak pamięć mnie nie myli 137p., ale byli gorsi i też się dostali. Twoje szanse oceniam na chwilę obecną na 50 % Very Happy
Powrót do góry
BRum91

PostWysłany: Nie Kwi 18, 2010 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

popieram..zapewne nie z pierwszej listy...ale wytrzymaj do konca a sie dostaniesz ;) o ile dobrze pamietam były osoby z niższym wynikiem ;)
setsuna9

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 22:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie no 100 punktów w najgorszym przypadku, ale może to 115 będzie.A co możecie powiedzieć o atmosferze w szkole, bo ja składam do Słowaka i do Curie i jak się dostanę do obu szkół to nie wiem na którą się zdecydować.
Co kierowało wami, aby pójść do Curie? Sama nie wiem, którą szkołę wybrać... Pomóżcie!!! Wink
Powrót do góry
Gruszka z nieba.

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 06:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zdecydowałam się na Curie w ostatniej chwili, trochę pod wpływem impulsu i nie żałuję. Szkoła jest super! A o punkty się nie martw. Wiem, że kilka osób w mojej klasie miało zdecydowanie poniżej 100. Wink
BRum91

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 16:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie jest to jakas subiektywna ocena...ale Curie naprawde polecam... jest to szkoła z tradycją...mała ale za to ma swoją klase i niezmienny styl Wink sa jasne zasady..ale nie ma nudy Wink Słowak zmienia większość ludzi...stawia sie tam co prawda na postep i rozwój...zaplecze edukacyjne jest super..mnóstwo wyjazdów itp..ale według mnie najwazniejsi sa ludzie i atmosfera..moim zdaniem w Słowaku liczysz sie jak masz pieniadze..jak ich nie masz to musisz w inny sposób walczyc o pozycje..tylko naprawde silne osobowosci sa w stanie nie ulec tej sile oddziaływania jaka sa inni uczniowie i pozostac soba..od dawna istnieje miedzy tymi szkołami jakas bariera...nic niezgody... Curie nieraz próbowało ja przełamac..ale zawsze spotykamy sie z pogarda i poczuciem jakiejs niezdrowej wyższości ze strony Słowaka... Wink

mam nadzieje ze mi sie za tą wypowiedź nie oberwie..ale to w sumie forum Curie...zawsze możesz zapytac jeszcze kogoś z tej tak zwanej drugiej strony...zeby było sprawiedliwie Wink
Kasia

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 18:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do punktów to w naszej klasie (c) zatrzymało się na 110 ostatecznie, ale z racji małej ilości chętnych do klasy A dostali się z niższymi wynikami i potem się przepisywali Smile Także nie tak groźnie Smile
Co do atmosfery, to jestem pewna, że w Curie nie można narzekać ;D Podstawą jest nasz wspaniały dyrektor, który nawet w czasie wręczania nagany ulega naszemu entuzjazmowi ... No, nieważne ;P
Co do Słowaka w 100% zgadzam się z BRum91. Od większości osób ze Słowaka odczuwa się wyższość... Nawet w autobusie ;P
Powrót do góry
luksus

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No nareszcie się ktoś odzywa Razz Ja jeszcze na 2 godziny przed zakończeniem rekrutacji byłem w "batorym" i zastanawiałem się do jakiej szkoły mam w końcu złożyć papiery. Dlaczego wybrałem Curie? Był blisko niż "batory", a ja lubię pospać. "Słowaka" w ogóle nie brałem pod uwagę. Z powodów, które wymieniła już Brum91. Mam jednego kolegę w szkole obok i mogę bez ogródek powiedzieć, że się zmienił. Tam mało kto opiera się "byciu słowakiem". Na pewno nie żałuje tego, że jestem w Curie. Świetna klasa oraz wychowawca. Nie wiem czy w Słowaku jest aż tyle imprez. U nas z tym też nie jest źle. Wszystko zależy od uczniów.
Powrót do góry
xxxmysiaczkixxx

PostWysłany: Sro Lip 07, 2010 15:05    Temat postu: Rozszerzenia Odpowiedz z cytatem

A jak to u was jest z rozszerzeniami przedmiotow?
Powrót do góry
Gruszka z nieba.

PostWysłany: Sro Lip 07, 2010 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozszerzenia są od drugiej klasy, ale wybiera się je już w połowie pierwszej.
BRum91

PostWysłany: Pią Lip 09, 2010 14:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w ogóle co ja widze...otworza w przyszłym roku 6 oddziałów... o_O xD no nieźle...
Gruszka z nieba.

PostWysłany: Sro Sie 18, 2010 09:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

te 210 (czy ile tam) nowych osób to już tłum... ;>
Granatowa

PostWysłany: Pią Lip 01, 2011 10:50    Temat postu: Właśnie dowiedziałam się, że zostałam przyjęta ;) Odpowiedz z cytatem

Miałam 116 pkt i zostałam przyjęta. Jestem bardzo, bardzo zadowolona ale chciałabym się dowiedzieć jak jest w szkole tak ogólnie - atmosfera itp Wink Mam nadzieję, że we wrześniu spotkam tam sympatycznych ludzi, bo szkoła wydaje się być wspaniała ; )

Pozdrawiam,
przyszła uczennica. Wink
Powrót do góry
Trabant

PostWysłany: Sob Gru 15, 2018 18:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że nie będzie problemu z dostaniem się o ile udowodnisz że pochodzisz z rodziny patologicznej. Tak działa naliczanie punktów.
Reklama

Wysłany: Sob Gru 15, 2018 18:32    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Curie Strona Główna -> Rekrutacja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: